energieverbruik droger
Bespaartips voor je wasdroger Consumentenbond. icon-menu. logo. logo_footer. preds. symbol-afrader. symbol-bestekoop. symbol-besteuittest.
Combineer strijkdroog en kastdroog. Zet een afvoerdroger in een warme ruimte. Hang je was op. Het meeste bespaar je door de was aan de lijn te drogen in plaats van in de droger. Dat kan buiten of in een onverwarmde ruimte. In een verwarmde ruimte onttrekt het verdampende water energie aan de ruimte waardoor de verwarming harder moet werken. Vul je wasdroger maximaal. Net als wasmachines hebben wasdrogers in de afgelopen jaren een grotere vulcapaciteit gekregen. Het verbruik per kg is bij het drogen iets lager geworden maar alleen als de droger goed gevuld is. 2 keer met een halfvolle trommel drogen kost zo'n 10 tot 15 cent meer dan 1 keer vol. Met een goed gevulde droger bespaar je dus energie.
Hier Bespaart Was drogen in een oude droger? 1 euro graag.
De goedkoopste wasdroger was 229 en verbruikte 0.92 per droogbeurt. De zuinigste wasdroger was 1199 en verbruikt 0.29 per droogbeurt. Met een gezinssamenstelling van 4 personen en een gemiddeld gebruik van een droger verdient de dure droger zich in 8 jaar terug. Al die tijd ondersteun je bovendien met jouw verantwoordde keuze het milieu en zijn je energielasten ieder jaar meer dan 100 euro lager. Waar moet je op letten bij je keuze? De zuinigste soort drogers zijn warmtepompdrogers. Luchtafvoer of condensdrogers gebruiken verouderde techniek en zijn niet erg zuinig. Wil je zelf een verantwoordde keus maken tussen aanschafkosten en energiekosten kijk dan naar de hoeveelheid kWh kilowattuur die een droger per droogbeurt voor katoen verbruikt. Voor 1 kWh betaal je zon 0.23.
Welke wasdroger is energiezuinigst? Test Warmtepomp droger beste keus.
Het is daarom extra interessant om je voor de aanschaf goed te verdiepen in de verschillende typen wasdrogers. Tegenwoordig zijn er namelijk steeds meer energiezuinige alternatieven op de markt. Zoals de warmtepompdroger en de gasgestookte droger. Met name de warmtepompdroger welke maar liefst 50% minder energie verbruikt dan een traditionele wasdroger is in opmars. En door de verdere prijsdaling wordt deze steeds interessanter. In de laatste test van de consumentenbond komt zelfs een warmtepompdroger het beste uit de test. Natuurlijk spaar je het milieu het meeste door je droger zo weinig mogelijk te gebruiken en je was zoveel mogelijk te drogen aan de droogmolen. Maar omdat we weten dat veel mensen hun wasdroger echt niet kunnen missen hieronder een aantal tips voor de aanschaf. Overzicht wasdrogers en energiekosten.
Warmtepompdrogers wel of niet? Alle wasdroger nieuws op Wasdrogers.nl Koopgids Wasdrogers.nl.
Er is uitgegaan van een gemiddeld gebruik in een gemiddeld gezin. Verbruikskosten per jaar op basis van 250 droogbeurten en energiekosten van 015 per kWh. Energieverbruik per droging 16 kWh. Jaarlijks energieverbruik 400 kWh. Jaarlijkse energiekosten 60 euro. Energieverbruik per droging 34 kWh. Jaarlijks energieverbruik 850 kWh. Jaarlijkse energiekosten 12750 euro. Energieverbruik per droging 4 kWh. Jaarlijks energieverbruik 1000 kWh. Jaarlijkse energiekosten 150 euro. Zoals u ziet bespaart u tot wel 150% aan energiekosten per jaar als u een warmtepompdroger gebruikt t.o.v. Rendement van de warmtepompdroger. Fijn dat de energiekosten van een warmtepompdroger zo laag zijn maar op dit moment zijn de aanschafprijzen van warmtepompdrogers nog steeds aanzienlijk hoger dan die van een conventionele condensdroger.
Wasdroger verbruik en prijs vergelijken Verbruiken.nl.
Wasdrogers zijn een van de grootste stroomverbruikers in het huishouden. Een droogbeurt kost al snel 70 cent. Vergelijk hier hoeveel een nieuwe droger verbruikt en kost. U kunt al snel enkele tientallen euro's per jaar besparen. Ook stoot u zo veel minder CO2 uit. De verbruikskosten worden berekend met een stroomtarief van 022. We hebben gerekend met een standaard droogbeurt voor een volle lading katoen kastdroog op 1400 toeren. Veel drogers hebben daarnaast ook nog een eco stand of een snelle droogbeurt voor een kleine lading. Gebruik Aantal keer drogen per jaar 50.
Wat kost een wasdroger per jaar? Huis en Tuin Diversen.
De wasdroger is een grootverbruiker van stroom maar de omvang van het verbruik wordt vaak te hoog ingeschat. Gezinnen met een wasdroger kunnen ongeveer 7 procent van het energieverbruik aan de droger toewijzen. Vooral oudere wasdrogers zijn slecht voor het milieu en verbruiken veel energie. Het aanschaffen van een nieuwe machine kan vaak uit. Je kunt geld besparen door je was op een droogrek te hangen maar vergeleken met een wasdroger kost dit zeer veel tijd en energie. Het gaat niet alleen om het geld maar ook om het milieu. Doordat een wasdroger relatief veel energie verbruikt is het ook slecht voor het milieu. De wasdrogers zijn de laatste jaren steeds zuiniger geworden.
Wasdroger kies voor A MilieuCentraal.
Milieu Centraal gaat uit van een gemiddeld gebruik in Nederland van 25 keer per week. beweeg de tabel van links naar rechts. Type droger Energieverbruik per droogbeurt kWh Energieverbruik per jaar kWh Energiekosten per jaar euro Warmtepompdroger label A. 015 kWh 030 m3 gas. 20 kWh 40 m3 gas. 30 voor elektra en gas. Het energieverbruik en de energiekosten per jaar zijn een indicatie gebaseerd op een typisch Nederlands verbruik van 25 keer per week.
EnergieLabel Energielabel.nl.
Er zijn verschillende soorten wasdrogers. De zuinigste warmtepompdrogers hebben energielabel A bij het oude label is A de zuinigste energieklasse. Een andere zuinige wasdroger is de droger op gas. Het nieuwe energielabel geldt ook voor gasdrogers maar in welke klasse gasdrogers zullen vallen is nog onbekend. Warmtepompdrogers en wasdrogers op gas zijn duurder in aanschaf. Maar warmtepompdrogers en vooral A label drogers verdienen zich in veel gevallen terug via de lagere energierekening. Een warmtepompdroger met label A verbruikt maar een derde van de stroom die een wasdroger met label B nodig heeft. Nieuw energielabel op wasdroger. Anders aan het nieuwe energielabel is dat er drie nieuwe zuinige klassen zijn boven A A A en A het zuinigst.
Energiekosten van de wasdroger DELTA.
De gemiddelde kosten van elektriciteit per droogbeurt zijn hieronder vermeld. Oudere wasdroger 3 kWh x 022 077. Energie zuinige droger 11 kWh x 022 024. Totaalkosten zijn dan per droogbeurt in dit voorbeeld. Bij 200 droogbeurten per jaar een besparing van 200 x het verschil 048 96. Conclusie per droogbeurt kost drogen met een oudere wasdroger ca. 099 en met een moderne energiezuinige 051 ofwel bijna de helft minder! Het loont dus echt om die oude wasdroger de deur uit te doen zeker als je regelmatig de wasdroger gebruikt. Doordat de meerprijs in dit voorbeeld voor een energie zuinige droger 300 bedraagt duurt het ca. 31 jaar voor je de meerkosten eruit hebt.
Het jaarlijks energieverbruik van een droger is ongeveer 400 kWh.
Drogers met een laag energieverbruik. Het ene programma is het andere niet. Zet de droger s nachts aan. Het jaarlijks energieverbruik van een droger in een gemiddeld Nederlands huishouden is ongeveer 400 kWh. De kosten daarvan zijn ongeveer 90. De droger is een apparaat dat behoorlijk wat energie verbruikt. Kijk bij aanschaf naar het energielabel want het energieverbruik verschilt nogal per model. Zorg er ook voor dat de trommel van uw wasdroger net zo groot is als die van uw wasmachine. Dan hoeft uw apparaat niet vaker te draaien en meer energie te verbruiken. Drogers met een laag energieverbruik. De warmtepomp en de wasdroger op gas zijn de enige zuinige soorten wasdrogers. De warmtepomp heeft energielabel A.

Contacteer ons